Když se řekne špalda, představíme si ji jako již prapůvodní a nešlechtěný druh pšenice, která je výjimečná jak svojí zvláštní oříškovou chutí, tak také látkovým složením svého zrna. Tato káva je vhodná pro vás, pokud máte problém v tom, že příliš často a příliš mnoho během jednoho dne popíjíte kávu. Tím dáváte svému tělu vysokou dávku kofeinu příliš najednou a nezdravě. Je to příliš veliká zátěž pro vaše srdíčko, které nemá čas si odpočinout, aby stíhalo vaše životní tempo. Špaldová kávovina vám však poskytne jak potěšení z vaší ranní kávy, tak úlevu srdci a zároveň mnoho blahodárných látek pro váš organismus.
Prastarý druh pšenice
Pšenice špalda je prastarou obilninou, která má vynikající chuť, ale také je zajímavá svým složením. Špalda obsahuje:
· bílkoviny
· kvalitní tuk, který obsahuje vysoký obsah nenasycených mastných kyselin
· sacharidy
· velmi vysoký obsah hořčíku, vápníku, kalia, fosforu, zinku
· vitamíny B1, B2
Svým složením tedy dodává tělu potřebnou vitalitu. Mimoto obsahuje vysoký podíl vlákniny, která má příznivý vliv na trávení a střevní prostředí. A navíc je tento chutný produkt stoprocentně přírodní. Káva, která se vyrábí z této špaldové pšenice, je potom vynikajícím a navíc zdravým nápojem bez kofeinu.
Výroba špaldové kávy
Špaldová káva se připravuje způsobem, že se praží, a následně extrahuje špaldové zrní. Ze špaldové kávy je možné si připravit i ledovou kávu. Ta nám bude v letních dnech chutným a osvěžujícím nápojem s výbornou chutí a vůní.
Se špaldou ke zdravému životnímu stylu
· Špaldová pšenice má mimo jiné i tyto vynikající vlastnosti
· Zabraňuje vzniku mozkové mrtvice.
· Působí jako prevence proti infarktu myokardu.
· Působí jako prevence proti některým nádorovým onemocněním a rakovině.
· Napomáhá udržovat zdravou hmotnost a trávicí systém.
· Snižuje riziko vzniku mrtvice.